Podzim je tady aneb žně čokoholiků.

21. září 2014 v 9:28 | Debbie C. |  Debbie C. a její DIY
Ahojky, podzim je tady! Pro mě osobně předtavuje podzim krásné období plné trenčkotů, svetříků, kávy take away a samozřejmě mlsání. Usmívající se

Letos jsem objevila mlsáníčko, které snad musel vytvořit Bůh! Takže pokud jste stejný čokoholik jako já, tak rozhodně musíte ochutnat brownies.

Vznik této božské pochutiny je opředen řadou tajemství a mýtů, Proto jsem se rozhodla "zaguglovat". První legenda vyprávý o kuchaři, který chtěl udělat sušenky a náhodou přidal do těsta strašně moc čokolády (prostě těsto přečokoládoval Mlčící). Jelikož pak neměl dostatek mouky, tak těsto upekl, tak jaké bylo.

Druhý příběh vykládá o ženě, která chtěla upéct narozeninový dort, jenomže zapoměla do těsta přidat kypřící prášek a těsto se jí při pečení nezvedlo. Jelikož to byla pečlivá hospodiňka, které bylo líto nepodar vyhodit, tak jej nakrájela na malé čtverečky, které byly na pozdjší oslavě naprostou bombou.

Existuje nespočet receptů, a v podstatě se dá do browniesů, stejně tak jako do muffinů, nacpat úplně všechno. Mé srdce (a hlavně chuťové pohárky) patří jedině čokoládové klasice.

Můj receptík:

Co budeme potřebovat? 350 g hořké čokošky (takže asi tři tabulky, ale k vaření si klidně kupte čtyři a jednu si dejte Mrkající), kostku másla, 4 vejce, 250 g cukru, lžička prášku do pečiva a 100 g polohrubé mouky. (plus pečicí papír)

Vezmeme si hroudičku másla a vymažeme plech, na kterém budeme brownies péct. Vymazaný plech potom vyložíme pečícím papírem. Zbytek másla rozkrajeme do hrnce, přidáme rozlámanou čokoládu a roztápíme na vodní lázni.
Když nám z čokošky a másla vznikla polotekutá směs, tak hrnec ostraníme z vodní lázně a začneme do směsi přidávat cukr, pak vejce... Nakonec prosypeme sítkem mouku s kypřicím práškem. A mícháme.... A mícháme. Nebojte se, těsto je stalé dost tekuté.
Teď těsto rovnoměrně rozprostřeme na vyložený plech. Pečeme při teplotě 175°C asi 20 minut.

Poznámka: Brownies je hrozně zrádné! Těsto je třeba v průběhu pečení kontrolovat, protože jej nesmíme přepéct. Kontrolujeme píchnutím špejlí. Těsto se nám bude lepit pořád, ale hotové brownies poznáme podle toho, kdyř píchneme a přilepí se nám těsto, tak ho ze špejle sníme a špejle musí být nezabarvená (v našem případě hnědá). Teď je brownies hotovo.
Kdyby mě snad někdo s tím pečením nepochopil, tak mi klidně napište dolů do komentářů. Usmívající se Hotové brownies rozkrájíme na čtverešky zhruba 5x5 cm.

Brownies jdou, jak už jsem psala výše, maličko vylepšit. Moje teta například do těsta přidává dvě lžíce arašidového másla. Je to jenom na Vás. Fantazii se meze nekladou. Usmívající se

Budu moc ráda, když mi pošlete na facebook do zpráv nebo třeba i přidáte na zeď fotky vašich browniesUsmívající se

S pozdravem,
Debbie C



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruška Maruška | Web | 21. září 2014 v 10:25 | Reagovat

super, a já jsem ještě nesnídala. :D tohle mi nesmíš dělat, takové chutě hned po rádnu! ale máš pravdu, k podzimu se to náramně hodí, knížka, horká čokoláda a pak taková dobrota. Fakt už se těším na svetrové počasí. :)) :3

2 Debbie C. Debbie C. | E-mail | Web | 21. září 2014 v 14:15 | Reagovat

Ahojky Maruško, miluji podzim. :) Už se nám to svetrové počasí blíží, od příštího tydne má být chladno. :) Děkuji Ti za Tvůj komentář. Měj se krásně. Debbie C. :)

[1]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama